Son Saniye Oyunları-19

 2023-24 euroleague sezonunun 33. turunda oynanan Barcelona-Maccabi maçındaki son saniye oyunları bu yazının konusu oluşturacak.

Son Saniye Oyunları

Play off ve play in sıralamasını yakından ilgilendiren bu maçta Maccabi deplasmanda son saniye oyunlarına kalan topu nasıl kullanmış analiz edelim.

Barcelona vs Maccabi Tel Aviv

Maçın son 5,3 saniyesine girildiğinde Barcelona 92-89 öne geçti. Mola alan Maccabi son saniye oyunlarını oynamak için yeteri kadar süreye sahipti. Bulacağı isabetli bir üç sayılık atışla maçı önce uzatmaya sonra galibiyete götürmeyi düşünüyordu.

Maccabi'de son 5,3 saniyeyi oynayacak oyuncuların istatistiki verileri, öne çıkan oyuncuların durumunu ve sahaya yerleşim şekli şöyledi:

G 5 W.Baldwin IV; 22 sayı, 10/16 iki sayılık atış, 0/4 üç sayılık atış, 2/2 serbest atış, 2 asist, 15 verimlilik.
G 4 L.Brown; 6 sayı, 2/6 iki sayılık atış, 0/3 üç sayılık atış, 2/2 serbest atış, 2 hücum ribaundu, 6 asist, 8 verimlilik.
F 14 J.Rivero; 8 sayı, 4/8 iki sayılık atış, 0/1 serbest atış, 2 hücum ribaundu, 1 asist, 11 verimlilik.
G 13 J.Dibartolomeo; 12 sayı, 4/5 üç sayılık atış, 2 hücum ribaundu, 2 asist, 19 verimlilik.
P 50 B.Colson; 7 sayı, 2/5 iki sayılık atış, 1/3 üç sayılık atış, 7 verimlilik.

W.Baldwin IV; 22 sayı ve %100 serbest atışla maçın lideri oyuncusu konumundaydı. L.Brown, 2 hücum ribaunduyla takımın liderliğini yapmaktaydı. Bu istatistik verileri ve öne çıkan bu oyuncularla Maccabi son saniye oyunları için aşağıdaki gibi basketbol sahasına yerleşti.

Son Saniye Oyunları



Maccabi'nin İlk Atağı

Maccabi Tel Aviv son saniye oyunlarında 3 guard, 1 pivot ve 1 forvet oyuncusuyla sahaya yerleşti. Topu oyuna W.Baldwin IV (1) sokmaya hazırlanırken, tepede topa yakın tarafta J.Dibartolomeo (2), zayıf tarafta L.Brown(3) ve ortada B.Colson(5) yer aldı. Zayıf taraftaki dirsekteyse J.Rivero(4) yer aldı.

Son Saniye Oyunları



4 numara 3 numaraya zayıf taraftaki dirsekte back pick yaparak onun çembere atak yapmasını sağladı. Hemen ardından 2 numara perdeleme kullanmadan zayıf taraftaki post noktasına kat etti. Bu oyuncuların yaptığı bu ataklar savunmanın yapısını bozarak dış şutu bulmayı sağlamaktı.

Son Saniye Oyunlarında İkinci Atak

Top tarafındaki post noktasına gelen 3 numara kanada açılarak üç sayılık atış için pozisyon bulmaya çalıştı. Ancak kenardan bu noktaya pas atılmadı. Akabinde 4 numara flare pick yaparak 5 numaranın zayıf taraftaki kanada gitmesini sağladı. Muhtemel bir skip pas iyi bir üç sayılık atış getirebilirdi. Fakat pas gerçekleşmedi. 

Flare screen yapan 4 numara tepeye pop out yaparak pası aldı. Topu oyuna sokan 1 numaraysa oyuna basketbol sahasına dahil oldu.

Son Saniye Oyunları



Son Saniye Oyunlarındaki Final Atağı

1 numara karar çizgisi atağıyla 4 numaradan pas aldı. Dribling yaparak şut pozisyonu buldu. Ancak girmeyen şut Barcelona'ya maçı kazandırmış oldu.

Son Saniye Oyunları



Maccabi'nin Son Saniye Oyunlarını İzleyelim


2023-24 euroleague sezonunun son haftasından önce oynanan son saniye oyunlarında yine basket izleyemedik. Başarılı bir son saniye oyunlarında görüşmek ümidiyle basketbolla kalın.
Paylaş:
spacer

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.