Son Saniye Oyunları-4

 Bu yazımda 2023-24 euroleague sezonu 7. turundaki son saniye oyununu analiz edeceğiz. Basketbol takımlarından Olympiacos ile Baskonia arasında oynanan maçta Olympiacos'un son saniye oyunu gelecek.

Son Saniye Oyunu

Son Saniye Oyunuyla İlgili

Olympiacos maçın son 0,7 saniyesinde 74-75 gerideydi. Mola alan koç G. Bartzokas maçı kazandıracak son saniye oyunu taktiğini çizdi. Euroleague 7. turunda izlediğimiz bu son saniye oyununda sayı çıkmadı.

Basketbol maçı izlemeye gelen seyirciler üzüntüyle maçtan ayrıldı. Son saniye oyunlarının verdiği muhteşem heyecan ev sahibi lehine bitmiş olsaydı, herhalde seyirci geceyi büyük bir keyifle kapatacaktı. Ama olmadı.

Son Saniye Oyunundaki Son Durum

0,7 saniye kala Olympiacos mola aldı. Molada koç G.Bartzakos gerekli taktikleri çizgdi ve takımını saha gönderdi. Sahada 3 guard, 1 forvet ve 1 pivot yer aldı. Son saniye oynayacak oyuncuların maçtaki performansları şöyledi:

G 0 T. Walkup; 0/3 3'lük, 0/0 2'lik, 5 asist
G 3 I. Canaan; 23 sayı, 4/6 2'lik, 5/3'lük, 1 asist, 21 verimlilik
G 5 G. Larenzakis; 7 sayı, 1/2 2'lik, 1/2 3'lük, 2/2 faul atışı, 5 verimlilik
F 25 A. Peters; 22 sayı, 3/5 2'lik, 4/6 3'lük, 4/4 faul atışı, 24 verimlilik
P 10 M. Fall; 10 sayı, 4/6 2'lik, 2/4 faul atışı, 24 verimlilik

Maçta A. Peters en skorer ve verimliliği en yüksek oyuncu konumundaydı.

Son Saniye Oyunun Başlangıç Pozisyonu

Son Saniye Oyunu

Maçın son 0,7 saniyesinde topu oyuna 1 sokmaya hazırlanırken, 5 high postta konumlandı. Diğer oyuncular topsuz tarafta 2 kısa köşeye, 3 kanat noktasına, 4 off guard noktasında yer aldı.

Son Saniye Oyununun İlk Atağı

Son Saniye Oyunu

5 numara 2'ye high posta yakın bir yerde screen yaptı. 2'nin buradaki amacı curl cut yaparak sayıya gitmekti ancak bu yapılmadı. 

2 numarayla aynı anda 3 numara cut yaparak 5 numarının üzerinde çembere gider gibi yaparak dışarı açıldı. 3 namaranın amacı pası alıp şut atarak basket atmaktı. Ancak bu plan da gerçekleşmedi.

3 numaranın alanı boşaltmasıyla 4 numara o noktaya gider gibi yapıp topa yöneldi. Eğer savunma takımı bu hareketi kaçırsaydı basket yiyebilirdi. Ancak bu atak istenilen plan değildi.

Son Saniye Oyununun Ana Atağı

Son Saniye Oyunu

5 numara 2'ye screen yaptıktan sonra savunma oyuncusunu sırtladı. 1 numara 5'e alley hoop pası attı. 5 numara topu tipledi ancak sayı olmadı.

Bu pozisyonda basket izleyebilseydik. Salondaki bayram sevincine tanık olabilirdik. Fakat sayı gerçekleşmedi. Seyirciler soğuk bir sessizliğe bürünüp salondan hüzünlü ayrılmış oldu. 

Basketbol oyununda bu maçı ev sahibi Baskonia 75-74 kazanarak evine mutlu döndü.

Son Saniye Oyununun Görüntüsü


Başka bir son saniye oyunu analizinde buluşana kadar basketbolla kalın.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.