Son Saniye Oyunları - 2

 Bu yazıda 2023-24 sezonu euroleague beşinci haftasında Alba Berlin-Milan maçında oynanan müsabakanın son saniye oyununa bakacağız. Son saniyenin bu oyununda Milan uzatmaya gidecek isabetli atış yapamayınca Alba Berlin maçı kazanmayı bildi.

Son Saniye Oyunları


Son Saniye Oyununda Alba Berlin Galibiyeti

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Milan yıldız oyuncusu Mirotic'e çizilen son saniye oyununda başarılı şut bulamayınca Alba Berlin maçtan galip ayrıldı.

Son saniye oyunları seyirciye büyük keyif katan taktik ataklardır. Hele hele ev sahibi takımın attığı bu son saniye basketler o gün salona gelen seyircileri basketbol sarhoşluğuyla eve yollar. Aksi olduğu durumda salon adeta ölüm sessizliğine gömülür.

Milan'ın lider oyuncusu Mirotic bu maçta isabetsiz şut atınca, Alba Berlin seyircileri basketbol keyfiyle evine dönmüş oldu.

Son Saniye Basketlerinin Keyfi Hakkında

Son saniye oyunları basketbolda oldukça heyecan vericidir. Son saniye oyunları maçın sonucunu etkiler. Bu anlarda oyunun akışı, yetenekler ve basketbolcuların becerileri büyük önem taşımaktadırlar.

Son saniye oyunları sadece basketbolcular için değil, seyirciler için de heyecan kaynağıdır. Maçın sonucunu etkileyen bu anlar seyirciler için tam bir adrenalin kaynağıdır. Ayrıca basketbolseverler için unutlumaz anlar olarak tarihe geçmektedir.

Alba Berlin-Milan Son 7 Saniye

Alba Berlin oyunun son 7 saniyesine girerken 85-82 öndeydi. Milan mola dönüşünde Alba Berlin'in yarı sahasında topu oyuna sokmak için hazırlık yaptı. Milan şekildeki dizilimle sahaya yerleşti.

Alba-Milan Son Top


Topu oyuna J.Voightman(5) sokması planlandı. Top tarafında kıs köşede N.Melli(2), tepede S.Shields(3) ve high postta N.Mirotic(4) yer aldı. Zayıf taraftaki köşeye K.Pangos(1) yerleşti. Bu maçtaki bazı istatistikler şunlardı:

K.Pangos(1); 5 sayı
S.Shields(3); 25 sayı
N.Mirotic(4); 30 sayı, %42,9 3 sayılık atış (3/7) 
J.Voightmann(5); 5 sayı

Son saniye oyununun ilk atağında 2 ve 4 sıralı perdeleme yaparak 3 numaranın kısa köşede pas alarak çembere gitmesini planladı. Bu olmayınca oyun aşağıdaki gibi devam etti.

Alba-Milan Son Saniye Oyunu

İkinci atak fırsatı olarak 4 numara 2 numaranın tepede pas alması için screen yaptı. Ancak pas gerçekleşmeyince son saniye oyunu aşağıdaki gibi devam etti.

Alba-Milan Son Saniye Oyunu

Alba-Milan Son Saniye Oyunu


4 numara perdeleme yaptıktan sonra dışarı açılarak (pop out) pas aldı. Ardından sol kanada doğru dribling yaparak şut attı. Topu oyuna sokan 3 numaraysa tepeye koştu. Hücum takımı alternatif şutlar için böylece iyi bir spacing kurmuş oldu.

4 numarayla belirtilmiş olan N.Mirotic'in şutu girmeyince savunma ribaundunu Alba Berlin alarak maçtan galip ayrıldı. Herhalde seyirci bu maçtan sonra zafer sarhoşluğuyla salondan ayrılmıştır.

Alba Berlin-Milan Maçının Son Saniye Oyunu Videosu

Yukarıda anlattığım son saniye oyununu aşağıdaki videodan tekrar izleyebilirsiniz.


Son saniye oyunlarının verdiği keyifle basketbolla kalmanızı dilerim.
Paylaş:
spacer

2 yorum:

  1. Miroticin şut kaçırması ayıp olmuş vallahi hocam

    YanıtlaSil
  2. hocam anadolu efes real madrid son toplarınıda yazarmısınız

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.