Euroleague 2023-2024 Sezonu Statüsü

Basketbolun zirvesi sayılan euroleague 2023-24 sezonunda yeni bir statü uygulayacak. 2023-24 sezonunda euroleague'de uygulanacak yeni statü gereği ilk 10'a kalacak takımlar yoluna devam edecek.

Euroleague Statüsü


Euroleague'in Yeni Statüsü

2023-24 sezonu Turkish Airlines Eurolegue'de normal sezon, play in, play off ve final four etaplarından sonra şampiyon basketbol takımı belli olacak.

Basketbolun zirvesini belirleyecek euroleague'in şampiyonluk etapları şöyle olacak:

Normal Sezon

2023-24 sezonunda euroleague'in normal sezonunda 18 takım yer alacak. Round-robin sistemiyle normal sezon tamamlanacak. Her takım evinde ve deplasmanda diğer takımlarla maçlarını oynayarak ilk 10'a kalmak için mücadele edecekler.

İlk 10'a kalan takımlar euroleague'nin bu yıl uygulayacağı statü gereği yoluna devam edecek. Diğer takımlar için euroleague kendileri için sonlanacaktır.

Play In

Euroleague'in yeni statüsünde play in oynanacak. 7, 8, 9 ve 10 sırada yer alan takımlar play in müsabakaları oynayacak. Euroleague play in müsabakaları tek maç üzerinde oynanacak. Normal sezonda üstte yer alacak takımların sahasında maçlar oynanacak.

Play in maçları normal sezonda yukarıda yer alan takımın sahasında tek maç üzerinden oynanacaktır. Normal sezonu 7 ve 8. sırada bitiren takımlar arasındaki galip takım euroleague normal sezonunda 2. olan takımın rakibi olarak çeyrek finale kalacak.

9 ve 10. sırada yer alan takımların galibi 2. turda 7 ve 8. sırada yer alan takımın mağlubu ile oynayacak. Galiplerin karşılacağı müsabakada kazanan takım normal sezonu 1. sırada bitiren takım ile çeyrek final maçları oynayacak.

Play in müsabakaları takımların birbiriyle yaptıkları maçlar göz önüne alınarak üstte yer alacak takımın sahasında maçlar oynanacak. Eşitlik durumunda sıralamada üstte olan takımın sahasında maçlar yapılacaktır.

Play Off

2023-24 sezonunda Turkish Airlines Euroleague'de 8 takım play off çeyrek finali turuyla müsabakalarını oynayacaktır. 

5 maç üzerinde yapılacak play off turlarında 3 galibiyet alan takım 2023-2024 sezonundaki Turkish Airlines Euroleague final four'una adını yazdıracaktır.

Final Four

2023-24 sezonu statüsü gereği euroleague maçları mayıs ayında Berlin'de oynanacak. Yarı final, üçüncülük ve final maçları tek maç üzerinde oynanacak. Final four müsabakalarından sonra Euroleague 2023-24 sezonu statüsündeki şampiyon belirlenmiş olacak.

Basketbol takımlarımızın ve temsilcilerimizin takımlarının final four'a kalmasını temenni ederim. Umarım müthiş bir sezonu birlikte seyrederiz.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.