Boby Knight'ın Basketbola Etkisi

Boby Knight'ın basketbola etkisi çok büyüktür. NCAA basketbol tarihinin en önemli koçlarından olan büyük usta Boby Knight, 1 Kasım 2023'te 83 yaşında vefat etti. 

Bob Knight

Boby Knigt’ın Hayatı

Basketbolun büyük ustalarından Boby Knight, 25 Ekim 1940'ta Orrville, Ohio'da doğdu.  1958-62 yılları arasında Ohio State'te basketbol oynadı. 1960 NCAA şampiyonluğu ve 1961 ile 1962'de NCAA ikinciliği yaşadı.

1962'de Ohio Eyaleti'nden mezun olduktan sonra Boby Knight, 1963'te askere gitti. Askerdeyken erkek basketbol takımının yardımcı antrenörlüğünü yaptı.

Boby Knight’ın Kariyeri

Boby Knight kariyerinde ilk kez Cuyahoga Falls (Ohio) lisesinde bir yıl basketbol koçluğu yaptı.

Boby Knight toplam 42 yıl koçluk yaptı. Boby Knight şu anda NCAA liginde en çok maç kazanan koçlar arasında 6. sırada yer alıyor. 4 kez yılın koçu seçildi. Naismith Basketbol Onur Listesi'ne 1991 yılında alındı. Kolej Basketbol Onur Listesine 2006 yılında girdi.

Antrenörlük yaptığı dönemde 3 kez NCAA şampiyonluğu kazandı. 5 kez NCAA’de final four oynadı. 1976 yılında normal sezon dahil namağlup şampiyonluk yaşadı. Yenilmeden şampiyon olan son koç hala Boby Knight’tır.

Büyük usta Boby Kngiht, uluslararası düzeyde ABD Olimpiyat takımıyla 1984 yılında Los Angeles’ta Olimpiyat şampiyonluğu yaşadı.

Büyük usta Boby Knight 2008 yılında basketbol koçluğundan emekli oldu.

Büyük Usta Boby Knight ve Takımları

Boby Knight’ın takımları her zaman basketbol sahasında başarılıydı. Boby Knight sporcularına öğrenci olmanın ne anlama geldiğini aşıladı. Okul ile basketbolun birlikte yürütülmesine inandı. Sporcu öğrencilerinin çoğu okul yaşantılarıyla başarılı olmuştur.

Boby Knight, basketboldaki en başarılı koçlarından biriydi. Aynı zamanda en yenilikçi koçlardan biriydi. Boby Knight motion offense sistemiyle basketbola çağ atlattı. Daha sonra motion offense sistemi popüler hale geldi.

Boby Knight, adam adama savunmanın yararına çok inanan bir koçtu. Adam adama savunma ilkelerine bağlıydı. Adam adama savunmanın önemini vurgulardı.

Boby Knight’ın Oyun Sistemi

Boby Knight basketboldaki oyun sistemi felsefesine çok bağlıydı. Motion offense sisteminin basketbola çağ atlatmasının sebebi de yenilikçi olmasıydı. Basketbolcuları sistemde basketbol oynamaktan büyük keyif alırdı.

Bundan dolayı Boby Knight’ın öğrenci sporcu sayıları hep fazlaydı. Onu başarıya götüren şey aslında buydu. Okul-basketbol ilişkisinin önemini vurgulamasıydı.

Basketbola kattığın değerler için teşekkürler basketbolun büyük ustası Boby Knight. Basketbolun ışığında uyu.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.