Özel Olimpiyatlar Avrupa Basketbol Haftası

Özel olimpiyatlar avrupa basketbol haftası 28 Kasım-3 Aralık tarihlerini kapsamaktadır. Özel olimpiyatlar Türkiye olarak sosyal sorumluluk kapasımda ben de 3x3 Karma basketbol turnuvasında yer aldığım için mutluyum. Özel olimpiyatlar avrupa basketbol haftasında 50'nin üzerinde katılımcıyla basketbol keyfi yaşadık.

EBW

Özel Olimpiyatlar Avrupa Basketbol Haftasında Neler Yaptık?

Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından özel olimpiyatlar avrupa basketbol haftası kapsamında 3x3 karma basketbol turnuvası yaptık. Özel olimpiyatlar avrupa basketbol haftası kapsamında ulusal kadın ve erkek takımlarının kurulması amacıyla bir tarama gerçekleştidik. Önümüzdeki zamanda kadın ve erek 3x3 basketbol takımlarıyla antrenmanlara başlamayı hedeflemekteyiz.

Özel olimpiyatlar avrupa basketbol haftası kapsamında düzenlenen basketbol turnuvasına 32 özel sporcuya 24 partner sporcu eşlik etti. Özel olimpiyat avrupa basketbol haftası etkinliklerine basketbol ustalarından Tutku Açık, Muratcan Güler, Gürol Karamahmut eşlik etti. 

Bunların yanında basketbol camiasından ve basınından Ali Emre Dedeoğul, Gökhan German, Ümit Avcı, Barbaros Çıdal da özel olimpiyatlar basketbol haftası etkinliklerinde yer aldı.

Özel Olimpiyat Avrupa Basketbol Haftasında Basketbol

Sosyal sorumluluk kapsamında Özel Olimpiyatlar Türkiye ile yaptığım özel olimpiyatlar avrupa basketbol haftasında yer almaktan büyük gurur duyuyorum. Basketbol ustalarının özel sporcularımla buluşması ayrıca keyifli bir zamandı.

Özel Olimpiyat Avrupa Basketbol Haftasında 3x3 Karma Basketbol Turnuvası

Özel olimpiyatlar avrupa basketbol haftası kapsamında 3x3 karma basketbol turnuvasına toplam 8 takım katıldı. Kıyasıya mücadele eden kadın ve erkek sporcularımızı yürekten tebrik ederim.

3x3 karma basketbol turnuvasında 2 grupta 8 takımın müsabakaları 10 dk/21 sayı üzerinde oynandı. Özel olimpiyatlar avrupa basketbol haftasında düzenlenen 3x3 karma basketbol turnuvasında dereceye giren sporculara madalyalarını basketbol ustalarından Tutku Açık ve Muratcan Güler taktı.

Özel Olimpiyatlar Avrupa Basketbol Haftasında Yer Alan Katılımcılara Özel Teşekkür

"Bana kazanma şansı verin, kazanamazsam bile çabamda cesur olmama yardım edin." sloganıyla çıktığım bu yolda destekleri için Özel Olimpatlar Türkiye'ye teşekkürlerimi sunarım.

Özel olimpiyatlar avrupa basketbol haftası kapsamında basketbol sahasında bizlerle yer alan özel sporculara, partner sporculara, basın mensuplarına, bizlerle olan basketbol ustalarına, Toyota Türkiye çalışanlarına özel sporcularla basketbol oynadıkları için saygılarımı sunuyorum.

Özel sporcularla katılmak için ve gönüllü olmak için benimle iletişime geçebilirsiniz.
spacer

Run&Jump Savunması | Roller ve Sorumluluklar

Run&jump savunması bir çeşit tam saha adam adama savunmadır. Run&jump savunmasının en zor yanı öğretmesi, öğrenilmesi ve uygulanmasının çok zor olmasıdır. Buna karşın takımınız 20-25 daha fazla atak yapar.

Run&Jump Savunması
Run&Jump Savunması

Run&Jump Savunmasındaki Roller ve Sorumluluklar Nelerdir?

Run&jump savunmasında oyuncular rollerini iyi oynamalıdır. Rollerin getirdiği sorumluluklar yerine getirildiğinde run&jump savunması başarıya ulaşması kolay olacaktır. Oyuncuların basketbol sahası içerisinde birlikte hareket etmesi önemlidir.

Run&jump savunması yapacak genç basketbolcu adayı hangi rolleri oynar? Sorumlulukları nelerdir? Bu iki sorunun genç basketbolcu adayı tarafından anlaşılması önemli bir noktadır. 
 

Topun Savunan Oyuncu

Topu savunan oyuncunun temel sorumluluğu topa büyük bir baskı yapmaktır. Bunu yapmaktaki amacı uzun pas atılmasını sağlamaktır. Bununla birlikte saha içindeki savunma mesafesinde olur. Topa yapılan baskı rakip oyun kurucuyu kontrolsüz şekilde driblinge zorlamaktır.

Topu genç basketbolcu adayının hücum oyuncusunun aksiyonlarına çabuk tepki göstermesi şarttır. Oyun kurucunun ataklarına karşı topu savunan genç basketbolcu adayının çabuk geri çekilip pozisyonu almalıdır.

Yardıma Gelecek İlk Oyuncu

Oyuna sokulan topa pasa baskı yapan savunma oyuncusu genelde yardıma gelecek ilk savunmacıdır. Ancak bu her zaman böyle değildir. Yardıma gelecek ilk savunma oyuncusunun sorumlulukları şunlardır:

  1. Topu alan oyuncu çizgiye doğru dribling yaparsa, yan çizgide onu yakalayıp tuzak kurmalıdır. 
  2. Topu alan oyuncu ortadan atak yaparsa, jump switch yapmaya hazır olmalıdır.
  3. Topu savunacak genç basketbolcu adayı takımdaki en zor rolü oynamak zorundadır. Bunun için savunmada vereceği kararlarında akıllıca hareket etmelidir.

Rotasyon Yapacak Savunma Oyuncuları 

Sahadaki diğer üç oyuncunun başlangıçtaki görevi adamlarını tutarak pas aldırmamaya çalışmaktır. Run&jump savunmasında etkili tuzak ya da jump switch olursa, rotasyona girecek savunma oyuncuları doğru pozisyon alarak pasları kapmaları beklenmektedir. 

Bu nedenle bu üç oyuncu run&jump savunması rotasyonunda pozisyonlarını iyi alıp pas kanallarını kapatmalıdır.

Run&Jump Savunmasıyla İlgili Kısa Bir Not

Run&jump savunmasını yapan takımlar genelde kendilerine ve seyircilere keyifli anlar yaşatırlar. Oyun temposu arttığı için bir basketbol maçında run&jump savunması seyreden herkese basketbol eğlencesini sunabilir.

Buna karşın run&jump savunmasını yapan takımlar bazen çok kolay basketler yiyebilir. Bu durum savunma yapan takım tarafından oldukça can sıkıcı olarak karşılanır.

Run&jump savunmasını deneyecek takımların ve genç basketbolcu adayı şunu hatırlamasında fayda vardır. Yapması, öğrenmesi, öğretilmesi çok zor bir savunma olduğu için zaman ve yüksek sabır ister.

Run&jump savunmasını başarıyla yapmanız ümidiyle, basketbolla kalın.

spacer

Read&React Basketbolu | Pas&Cut Aşaması

Genç basketbolcuların taktik beceri gelişimine katkı sunması için bu yazıda  read&react basketbolundaki pas&cut aşamasından söz etmek istiyorum. 

Pas&cut aşamasına geçmeden önce şu bilinmelidir: Read&react basketbolunda aksiyon-reaksiyon çalışmaları en çok pas&cut aşamasında görülmektedir.

Read&React Basketbolundaki Noktalar

Read&React Basketbolundaki Pas&Cut Aşamasında Bilinmesi Gerekenler

Read&react basketbolundaki pas&cut aşamasında şu noktaların bilinmesi önemlidir:
  1. Sahaya yerleştirilmiş noktalar alan paylaşımıyla aynı anlamdadır.
  2. Sahadaki noktalar read&react basketbolundaki hücum dengesini sağlamaktadır.
  3. Dışarda 9 nokta ve basket cut noktasıyla çok iyi bir spacing ve hücum dengesi oluşur.
  4. İç taraftaki noktalarsa sonraki aşamalarda öğrenilecek detaylardır.
İyi hücum dengesini öğrenmek isteyen genç basketbolcu adaylarına bir pas mesafeye pas atmalarından sonraki reaksiyonlar öğretilmelidir. Read&react basketbolundaki pas&cut aşamasında paslarla ilgili sistemde birkaç kural vardır. Bunlar;
  1. Nokta, spacing ve hücum aynı anlamı taşımaktadırlar.
  2. Pas atıldıktan sonra read&react basketbolundaki pas&cut aşamasında basket cut asla değişilmeyen bir kuraldır.
  3. Cut yapılmasıyla birlikte dış noktalardaki rotasyonlar yapılmalıdır. Noktalar arasındaki mesafeler genç basketbolcu adayı için mükemmel bir saha yerleşimidir. Noktalardaki boş oyuncuların pastan sonra rotasyona girmesi çok önemlidir.
  4. Genç basketbolcu adayı bir pas mesafeye pas attıklarında rear(arkadan) ve front(önden) cut'ın nasıl yapılması gerektiğini öğretilmelidir.

    Önden Kat

    Arkadan Kat

  5. Read&react basketbolunun pas&cut aşamasında read line kavramının ne olduğu öğretilmelidir. Bunun için yeteri kadar antrenman yapılması gereklidir.

    Okuma Çizgisi

  6. Pas alacak genç basketbolcu adaylarına read&react basketbolunun pas&cut aşamasında karar çizgisi kavramı mutlaka verilmelidir. Karar çizgisini okuma ve pas alma antrenmanları yaptırılmalıdır.

Read&React Basketbolunun Pas&Cut Yapısı

Read&read basketbolundaki pas&cut aşaması bu sistemin en karmaşık yapısıdır. Pas&cut aşaması antrenörler için en uzun zaman harcayacakları basamaktır. Bu aşamada pas atıldığında genç basketbolcu adayları otomatik olarak 2 reaksiyon yaparlar.
  1. Basket cut yapan genç basketbolcu adayı çemberin altındaki yarım yaya kadar gitmelidir.
  2. Basket cut yapan oyuncunun noktası doldurulmalıdır.
Read&react basketbolundaki pas&cut aşamasında pasların atıldığı noktalara göre yapılan cut çeşitleri şunlardır.

Köşeden Kanada Pas Verilirse

Köşe oyuncusunun gideceği başka bir yer olmadığı için basket cut yaptıktan sonra yerine geri döner. Terminolojide buna V-Cut adı verilmektedir.

V-Kat

Kanattan Tepeye Pas Verilirse

Basket cut yapan oyuncu bulunduğu tarafın köşesine gider. Terminolojide buna X-Cut adı verilir. Başlangıç seviyesinde köşe nokta cut yapılarak doldurulur. Ancak read&react basketbolu geliştikçe köşe oyuncusuna screen yapıldıktan sonra köşe doldurulur. Orjinal X-Cut'tan söz edilmesi için off screen yapılmalıdır.

X-Kat (Perde var)

X-Kat (Perde yok)

Tepeden Kanada Pas Verilirse

Basket cut yapan oyuncu yardım tarafının köşe noktasına gider. Terminolojide buna L-Cut adını vermekteyiz.

L-Kat

Kanattan Köşeye Pas Verilirse

Basket cut yapan oyuncu yardım tarafındaki köşeye gider. Terminolojide buna cross cut adı verilir.

Kros Kat

Read&React Basketbolunda Pas&Cut Aşamasının Amacı

Pas atıldıktan sonra oyuncuların basket cut yapılması değişmeyen bir kuraldır. Read&react basketbolundaki pas&cut aşamasında give&go oynanmak istenir. 

Give&go bir pas mesafesine top gittikten sonra basket cut yapan oyuncunun topu geri alması anlamına gelmektedir. Read&react basketbolunun temelini oluşturan çok önemli 2 noktadan biri give&go taktik atağın gerçekleşmesidir.

Verkaç

Bu yazıda genç basketbolcu adayının taktik gelişim becerileri kazanmaları için pas&cut aşamasını dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.

Bu aşamada hücumu oluşturan 4 temel etmen olan pas, penetre, saha yerleşimi ve zamanlama kavramını genç basketbolcu adayları anlamlı olarak kavrayacaktır. 

Read&react basketbolu öğretilirken en büyük dezavantaj sabırsızlıktır. Sabır edilirse basketboldaki taktiksel gelişimi çok büyük yol alacaktır. 


Örnek Pas Cut&Cut Aşaması


Taktiksel gelişiminizin yol alması ümidiyle basketbolla kalın.
spacer

Euroleague 2023-2024 Sezonu Statüsü

Basketbolun zirvesi sayılan euroleague 2023-24 sezonunda yeni bir statü uygulayacak. 2023-24 sezonunda euroleague'de uygulanacak yeni statü gereği ilk 10'a kalacak takımlar yoluna devam edecek.

Euroleague Statüsü


Euroleague'in Yeni Statüsü

2023-24 sezonu Turkish Airlines Eurolegue'de normal sezon, play in, play off ve final four etaplarından sonra şampiyon basketbol takımı belli olacak.

Basketbolun zirvesini belirleyecek euroleague'in şampiyonluk etapları şöyle olacak:

Normal Sezon

2023-24 sezonunda euroleague'in normal sezonunda 18 takım yer alacak. Round-robin sistemiyle normal sezon tamamlanacak. Her takım evinde ve deplasmanda diğer takımlarla maçlarını oynayarak ilk 10'a kalmak için mücadele edecekler.

İlk 10'a kalan takımlar euroleague'nin bu yıl uygulayacağı statü gereği yoluna devam edecek. Diğer takımlar için euroleague kendileri için sonlanacaktır.

Play In

Euroleague'in yeni statüsünde play in oynanacak. 7, 8, 9 ve 10 sırada yer alan takımlar play in müsabakaları oynayacak. Euroleague play in müsabakaları tek maç üzerinde oynanacak. Normal sezonda üstte yer alacak takımların sahasında maçlar oynanacak.

Play in maçları normal sezonda yukarıda yer alan takımın sahasında tek maç üzerinden oynanacaktır. Normal sezonu 7 ve 8. sırada bitiren takımlar arasındaki galip takım euroleague normal sezonunda 2. olan takımın rakibi olarak çeyrek finale kalacak.

9 ve 10. sırada yer alan takımların galibi 2. turda 7 ve 8. sırada yer alan takımın mağlubu ile oynayacak. Galiplerin karşılacağı müsabakada kazanan takım normal sezonu 1. sırada bitiren takım ile çeyrek final maçları oynayacak.

Play in müsabakaları takımların birbiriyle yaptıkları maçlar göz önüne alınarak üstte yer alacak takımın sahasında maçlar oynanacak. Eşitlik durumunda sıralamada üstte olan takımın sahasında maçlar yapılacaktır.

Play Off

2023-24 sezonunda Turkish Airlines Euroleague'de 8 takım play off çeyrek finali turuyla müsabakalarını oynayacaktır. 

5 maç üzerinde yapılacak play off turlarında 3 galibiyet alan takım 2023-2024 sezonundaki Turkish Airlines Euroleague final four'una adını yazdıracaktır.

Final Four

2023-24 sezonu statüsü gereği euroleague maçları mayıs ayında Berlin'de oynanacak. Yarı final, üçüncülük ve final maçları tek maç üzerinde oynanacak. Final four müsabakalarından sonra Euroleague 2023-24 sezonu statüsündeki şampiyon belirlenmiş olacak.

Basketbol takımlarımızın ve temsilcilerimizin takımlarının final four'a kalmasını temenni ederim. Umarım müthiş bir sezonu birlikte seyrederiz.
spacer

2ye0 Fastbreak Drilli

2ye0 fastbreak drillini değerli bir antrenör arkadaşımın antrenmanından görerek aldım. 2ye0 fastreak drillini İTÜ genç takımını İstanbul Seri A liginde çalıştıran Polat Kaya'nın Gümüşsuyu tesislerinde yaptığı bir yaz antrenmanında gördüm. 

2ye0 Fastbreak


Basketbol antrenörü olarak en zayıf noktalarımdan biri ribaunttur. Bu konuda sevgili basketbol antrenörü Polat Kaya'dan bir sunum izleme sözüm hala bakidir. 2ye0 fastbreak drillini kütüphaneme kazandırdığı için bu yazıyı ona bir teşekkür niteliğinde yazıyorum.


2ye0 Fastbreak Drillinin Hazırlığı

2ye0 fastbreak drilli tam sahada iki takıma ayrılarak yapılır. Takımlar kendi potalarının altında sıralanır. Her takımın oyuncusuna sıra geldiğinde bir kere fastbreak atağını organize eden pası atar, bir kere fastbreak atağına koşan oyuncu olur.

2ye0 fastbreak drillini sadece fastbreak atağı olarak kullanmayız. 2ye0 fastbreak transation organizasyonlarınızı organize etmek için mükemmel konumlar oluşturabilecek bir drill özelliğindededir.

2ye0 fastbreak drilli tam sahada yüksek tempoyla yapıldığından genç basketbolcu adaylarının ihtiyacı olan atletik beceri ve kondüsyon seviyelerini basketbola özgü nitelikte geliştirmektedir.

Drill bir topla başlayıp takımın becerisine göre top sayısı arttırılabilir. 1 topla yapılan drillin oyuncular tarafından anlaşılmasını sağlar. 2 ve daha fazla topla yüksek tempoda 2ye0 fastbreak drilli tempolu çalışılır.

2ye0 Fastbreak Drilli Nasıl Yapılır?

Oyuncular 2 takıma ayrılır X takımı kendi potasının altında sıralanır. Y takımı ise kendi potasının altında sıralanır. Her iki takım rakip potanın faul çizgisinde elinde topla birer oyuncu vardır.

Yani X tarafının faul çizgisinde Y oyuncusu; Y tarafının faul çizgisinde X oyuncusu elinde topla bekler.

Koçun düdüğüyle toplu oyuncular turnike attıktan sonra fastbreak kulvarını doldurarak hızlı hücuma koşar. Sırada bekleyen oyuncuysa ribaunt alıp fastbreak atağını organize eder.

Fastbreak pasını atan toplu oyuncular bu kez kendileri hızlı hücum koşusu için kulvarları doldurur. Kendileri atak yaptıktan sonra onlar için 2ye0 fastbreak drilli sona erer. Bundan sonra sıranın sonuna geçerler.

Drill bu şekilde devam eder. Genç basketbolcuların bu drilli anlamaları için başlangıcı tek topla çalışılmasını tavsiye ederim.

2ye0 Fastbreak Drillindeki Geliştirmeler

Temelde basket 2 türlü atılır. Bunlar;
  1. Koşan uygun bir oyuncuya pas atarak bitirmek,
  2. Dribling yaparak bitirmek (Buna terminolojide coast-to-cost denir).
2ye0 fastbreak drillinde yukarıdaki iki temel noktanın genç basketbolcu adayının alışkanlık kazanması için çok tekrar yapılmalıdır.

2ye0 fastbreak drillini uygularken ilk koşu mu yapılacağı yoksa pasın organize mi edileceği istenilen beceriye göre değişebilir. Önce atak yapan da olabilirsiniz, pas atan da olabilirsiniz.

2ye0 fastbreak drilli hızlı hücum bölümü tamalandıktan sonra transation offense kısmı da 2ye0 organizasyonuyla yapılması drillin zenginliği açısından bir avantajdır.

Örneğin transation offenselerinizden kick out, give and go, off screen ya da pick roll ataklarını rahatlıkla organize edebileceğiniz bir yapıya sahiptir.

2ye0 Fastbreak Drillinde Neler Yapılır?

2ye0 fastbreak transation offense seçimleri yapılabilir. Takımınızın fastbreak ataklarının yanında transation hücumlarını dizayn edebilirsiniz.

Örneğin erken atış opsiyonları, geçiş oyunlarının ikili opsiyonlarını 2ye0 fastbreak drillinde oynayabilirsiniz.

Bu alıştırmayla genç basketbolcu adaylarının ihtiyacı olan açık sahada basketbol oynama alışkanlıklarını kazandırabilir.

Açık sahada nitelikli basketbol oynamanız ümidiyle basketbolla kalın.

spacer

Okul Sporlarında Serbest Stil Güreşte 3.lüğü Kazandık

Okul sporları kapsamında okulum çeşitli branşlarda mücadele etmeye devam ediyor. Okulum Gençler A kategorisinde serbest stil güreşte 2 öğrenciyle il müsabakalarına katıldı. Serbest stil güreşte 100 kg'da İstanbul 3.lüğünü kazandık.

Güreş 3.lük


Okulum Serbest Stil Güreşe Katılımı

Okullararası Gençler A Serbest Stil Güreşte İstanbul şampiyonasına okulum 2 sporcuyla katıldı. 71 kg'da Fatih Emre Korkmaz, 100 kg'da Kerem Karabayır mindere çıktılar.

Serbest stil güreşin kura çekimi 31 ekimde yapıldı. Karşılaşmalar ise 1 Kasım günü yapıldı. Sarıyer Mustafa Yener spor salonunda güreşen sporcu öğrencilerimiz son derece sportmence mücadele ettiler.

Serbest Stil Güreş Fikstürü

Serbest stil güreş yarışmaları nasdis sistemle oynandı. Fatih'in bir ay önce geçirdiği apandisit ameliyatı onu oldukça olumsuz etkiledi. Eleme maçlarına geçtiğinde ise ilk maçını kaybederek turnuvadan elendi.

Kerem serbest stil güreş eleme maçlarında 1 tuş 1 puan galibiyeti almayı başardı. Kerem Karabayır okullarası serbest stil güreş müsabakalarında gösterdiği performans ile İstanbul 3.lüğünü kazandı.

Okulum Serbest Stil Güreşte İstanbul 3.sü

Okullararası il müsabakalarında güreş branşında serbest stilde sportmence yarışan Fatih ve Kerem'i kutlar. Kazanılan İstanbul 3.lüğünün hayırlı olmasını dilerim.

Kerem Karabayır okulumuza geldiğinden bu yana okul sporları kapsamında sürekli İstanbul derecesini almayı başarmaktadır.

Daha önce Türkiye 3.lüğünü de kazandı. 2023-24 eğitim-öğretim yılında Kerem'in yine sportmence yarışarak Türkiye derecesi alacağına inanıyorum.

Okulum adına il spor müsabakalarında sportmence yarışan Fatih ve Kerem'i kutluyorum. Başarılarının devamını dilerim.
spacer

Boby Knight'ın Basketbola Etkisi

Boby Knight'ın basketbola etkisi çok büyüktür. NCAA basketbol tarihinin en önemli koçlarından olan büyük usta Boby Knight, 1 Kasım 2023'te 83 yaşında vefat etti. 

Bob Knight

Boby Knigt’ın Hayatı

Basketbolun büyük ustalarından Boby Knight, 25 Ekim 1940'ta Orrville, Ohio'da doğdu.  1958-62 yılları arasında Ohio State'te basketbol oynadı. 1960 NCAA şampiyonluğu ve 1961 ile 1962'de NCAA ikinciliği yaşadı.

1962'de Ohio Eyaleti'nden mezun olduktan sonra Boby Knight, 1963'te askere gitti. Askerdeyken erkek basketbol takımının yardımcı antrenörlüğünü yaptı.

Boby Knight’ın Kariyeri

Boby Knight kariyerinde ilk kez Cuyahoga Falls (Ohio) lisesinde bir yıl basketbol koçluğu yaptı.

Boby Knight toplam 42 yıl koçluk yaptı. Boby Knight şu anda NCAA liginde en çok maç kazanan koçlar arasında 6. sırada yer alıyor. 4 kez yılın koçu seçildi. Naismith Basketbol Onur Listesi'ne 1991 yılında alındı. Kolej Basketbol Onur Listesine 2006 yılında girdi.

Antrenörlük yaptığı dönemde 3 kez NCAA şampiyonluğu kazandı. 5 kez NCAA’de final four oynadı. 1976 yılında normal sezon dahil namağlup şampiyonluk yaşadı. Yenilmeden şampiyon olan son koç hala Boby Knight’tır.

Büyük usta Boby Kngiht, uluslararası düzeyde ABD Olimpiyat takımıyla 1984 yılında Los Angeles’ta Olimpiyat şampiyonluğu yaşadı.

Büyük usta Boby Knight 2008 yılında basketbol koçluğundan emekli oldu.

Büyük Usta Boby Knight ve Takımları

Boby Knight’ın takımları her zaman basketbol sahasında başarılıydı. Boby Knight sporcularına öğrenci olmanın ne anlama geldiğini aşıladı. Okul ile basketbolun birlikte yürütülmesine inandı. Sporcu öğrencilerinin çoğu okul yaşantılarıyla başarılı olmuştur.

Boby Knight, basketboldaki en başarılı koçlarından biriydi. Aynı zamanda en yenilikçi koçlardan biriydi. Boby Knight motion offense sistemiyle basketbola çağ atlattı. Daha sonra motion offense sistemi popüler hale geldi.

Boby Knight, adam adama savunmanın yararına çok inanan bir koçtu. Adam adama savunma ilkelerine bağlıydı. Adam adama savunmanın önemini vurgulardı.

Boby Knight’ın Oyun Sistemi

Boby Knight basketboldaki oyun sistemi felsefesine çok bağlıydı. Motion offense sisteminin basketbola çağ atlatmasının sebebi de yenilikçi olmasıydı. Basketbolcuları sistemde basketbol oynamaktan büyük keyif alırdı.

Bundan dolayı Boby Knight’ın öğrenci sporcu sayıları hep fazlaydı. Onu başarıya götüren şey aslında buydu. Okul-basketbol ilişkisinin önemini vurgulamasıydı.

Basketbola kattığın değerler için teşekkürler basketbolun büyük ustası Boby Knight. Basketbolun ışığında uyu.
spacer

100. Yıl Koşusu

Okulum Cumhuriyetin 100. yıl koşusuna katılmak için kadın ve erkeklerde atletizm takımı kurdu. Yarışmalardan 2 hafta önce okulumuz atletizm takımı için seçme düzenlemişti. Atletizm takımına 20 öğrenci katıldı. 20 öğrenci arasında arasından 6 erkek 6 kız olmak üzere toplam 12 öğrenci seçmeleri geçti. 

Atletizm 100. Yıl Koşusu

100. Yıl Koşusunun 3.lük Hikayesi

Atletizm yarışmasına artık bir gün  kalmıştı. En iyi koşan öğrencilerimizden ikisi 100. yıl koşusundan önce sakatlandılar. Sakatlık yaşayan öğrencilerimiz dışında bir koşucunun da hafif sakatlığı bulunuyordu. 

Atletizm takımında erkeklerde 3 kişi kalmıştık. Artık takım halinde 100. yıl koşusunda erkeklerde ferdi olarak yarışacaktık. 

100. Yıl Koşusu Günü 

100. yıl koşusunda yarış günü etkinlik alanına sakatlar dahil tüm öğrencilerimiz geldi. Sakat öğrencilerimizden Enes Bali ve Ahmet Bilgesu yarışmak istediğini söyledi. Gerekli sağlık kontrollerinden sonra 100. yıl koşusuna katılmalarında bir sakınca görülmedi. Artık Cumhuriyetin 100. yıl koşusunda erkek takımı 5 kişi oldu.

100. yıl koşusunda her okulun ilk 4'e giren sporcularının dereceleri alınarak sıralama yapılacaktı. 100. yıl koşusuna Kurtuluş Anadolu Lisesi erkek atletizm takımı iyi başladı.

100. Yıl Koşusu Nasıldı? 

Yarış başladığında sporcularımızdan birinin sakatlanmasıyla 100. yıl koşusunu terk etti. Böylece 100. yıl koşusunda takımımız 4 kişi kaldı. Değerlendirmeye alınmamız için dört sporcumuzun yarışı tamamlaması gerekti. 

Kalan dört sporcu öğrencimizin 100. yıl koşusunda başarılı oldular. Böylece okul atletizm takımımız Cumhuriyetin 100. yılı koşusunda takım olarak 3. olmayı başardı.

Sporcu öğrencilerimizin bir sonraki koşuda daha iyi derece yapacaklarına inanıyorum. güvenimiz tam diğer yarışmalarda antrenmanlı bir şekilde katılıp hepsinde derece yapacaklarından eminiz bir sonraki yarışmaları tekrardan eklemek üzere...
spacer