Dayanışma Oyunları

 Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle deprem bölgesi için dayanışma oyunları düzenlendi. Özel bireylerin spor ile rehabilatasyonu için düzenlenen dayanaşıma oyunları; 3x3 basketbol, yüzme, atletizm, futbol ve bocce branşlarında yapıldı.

Dayanışma Oyunları

17-18 Ekim 2023'te Adana'da düzenlenen Dayanışma Oyunlarına sosyal sorumluluk kapsamında 3x3 Basketbol teknik sorumluluğunu üstlendim.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Dayanışma Oyunları

Özel Olimpiyatlar Türkiye'nin basketbol teknik branş sorumlusu olarak 3x3 basketbol turnuvası yapıldı. Deprem bölgesine giderek özel sporculara temas ettik.

6 takımın katıldığı karma pota basketbol Dayanışma oyunlarına şu takımlar katıldı. Mavisu Özel Sporcular, Özel Sporcular, Beyazay Özel Sporcular, Özel Gelişim, Turuncu ve Öz Gelişim Takımları katıldı.

Özel Olimpiyatlar Türkiye ile özel çocuklarla yaptığım sosyal sorumluluk çalışmalarında basketbolun birleştirici gücünü kullanarak karma pota basketbol turnuvasında yer almaktan büyük gurur duyuyorum.

Dayanışma Oyunları 3x3 Basketbol

Özel Olimpiyatlar Türkiye bünyesinde düzenlenen Dayanışma Oyunlarında 3x3 karma basketbol turnuvasına katılan takımlar 2 gün boyunca basketbola doydu.

Dayanışma Oyunlarına katılan 6 takım tek devreli lig usulüne göre maçlarını oynadıktan sonra play off maçları yaptılar. Sıralamada ilk 4'e giren takımlar Dayanışma Oyunları karma 3x3 basketbol play offlarına kaldı. 

İlk 2 sırada yer alan birincilik maçı, 3 ve 4. sırada yer alan takımlar üçünlük maçı için karşı karşıya geldi.

Dayanışma Oyunları 3x3 Basketbol Final Four

Üçüncülük maçında Özel Gelişim ve Beyazay karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen maçta Özel Gelişim rakibi Beyazay karşısında 14-8 galip gelerek 3. oldu.

Final müsabakasında ise Özel Sporcular ile Mavisu karşılaştı. Özel Olimpiyatlar Türkiye Dayanışma Oyunlarında oldukça zevkli final maçı oynandı.

Maçı 14-10 kazanan Özel sporcular Dayanışma Oyunlarında şampiyon oldu.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Dayanışma Oyunlarında Sıralama

  1. Özel Sporcular
  2. Mavisu 
  3. Özel Gelişim
  4. Beyazay

Adana Çamlık Spor Lisesi

Özel Olimpiyatlar Türkiye Dayanışma oyunlarında Adana Çamlık Spor Lisesi öğrencileri futbol ve basketbol branşında partner sporcular olarak Dayanışma Oyunlarında yer aldı.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Dayanışma Oyunlarında yer alan Adana Çamlık Lisesi hocaları ve partner öğrencilerine özel teşekkür ederim.
Paylaş:
spacer

2 yorum:

  1. Hocam hayran kaldım

    YanıtlaSil
  2. Hocam engelli çocuklara yaptığınız projeler takdire şahit hocam

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.