Basketbolunuzu Geliştirmek İstiyorsanız

 Basketbolunu geliştirmek isteyen genç basketbolcu adayının öncelikle temel teknikleri öğrenmesi gerekmektedir. Temel tekniklerin otomatikleşmesiyle tekniğin hızlı ve çabuk yapılması gerekir.

Teknik becerilerin nitelikliği için genç basketbolcu adayının mutlaka fiziksel hazırlık aşamasını sağlıklı atlatması ön koşuldur.

Basketbolunuzu Geliştirin


Basketbolunuzu Geliştirmeyi Düşünüyorsanız

Basketbol oyun bilgisi ve teknik becerilerini geliştirmek isteyen genç basketbolcu adayı evvela şuna dikkat etmelidir. Basketbol sahasında açık alanlardaki pozisyonlarda topla oynayın.

Basketbol sahasının açık alanlarında topla daha rahat hareket edilir. Savunmanın baskısının olmadığı açık alanlarda toplu oyuncu olarak savunmaya dribling kullanarak atak yapabilir. Açık alanlarda basketbol oynamanın en güzel örneği coast to coast gösterilebilir.

Neticede savunmaya driblingle atak yapıp onu geçmek istenen bir şeydir.

Açık Sahada Nasıl Basketbol Oynamalısınız?

Basketbolunu ilerletmek isteyen genç basketbolcu adayının açık sahada yüzü dönük basketbol oynaması bireysel gelişiminde etkili olacaktır. Genç basketbolcu adayı atletik ve fiziksel üstünlüklerinden ziyade teknik becerilerisiyle savunmayı eksiltmeyi başarırsa basketbolunu geliştirmek için iyi bir yola girmiş olur.

Açık sahada savunma oyuncusunu geçmek için yapmanız gereken en önemli dribling oyunları şunlar olmalıdır:
  1. Hesitation
  2. In&Out
  3. Direksiyon
Diğer dribling oyunları muhakkak etkilidir. Ancak o dribling oyunlarını sergilemek için biraz basketbolda ustalaşmak gerekir. Özellikle basketbolda fastbreak ataklarında yukarıdaki oyunları yapma fırsatı gelecektir.

Basketbolunuzu Geliştirmek İçin Nelerden Kaçınmalısınız?

Açık sahada basketbol oynarken genç basketbolcu adayı reverse ve arkadan top geçirme tekniklerini uygulamaktan kaçınmalıdır. Çünkü bu oyunlar genelde hızı azaltmakla birlikte bir anlık top kontrolünün olmamasından dolayı konumu zora sokabilir.

Arkadan el değiştirme ve reverse tekniklerini kullanırken genelde kalabalık olmayan pozisyonlarda denenmelidir. Yardımın geldiği konumlarda yapılması bireysel gelişimi zorlayan olumsuz bir durum olarak öne çıkabilir.

Basketbolunu Geliştirmek İsteyen Oyunculara Tavsiyeler

  1. Sahanın daha az oyuncunun olduğu tarafta basketbol oynayın.
  2. Basketbol sahasının açık alanlarındaki pozisyonlarda yüz yüze oynamaya çalışın.
  3. Açık alanlarda sıklıkla hesitation, in&out ya da direksiyon tekniklerini kullanın. Oyunun açık sahalarında özellikle hızlı oynarken diğer dribling oyunlarından kaçınmanızı öneririm.
  4. Fiziksel ve atletik becerileriniz yerine oyun bilgisi ve teknik becerilerinizle savunmayı yenmeye çalışın.
  5. Her zaman pası aldığınız yönün aksine penetre edin ya da pas atın.

Oyunun açık alanlarında oluşan konumları ne kadar iyi öğrenilirse, yarı saha basketbolu o kadar gelişecektir. Eğer basketbolunuzu geliştirmek istiyorsanız mutlaka açık alanlarda oyunu oynamayı öğrenmelisiniz.

Basketbol büyük ustalarına saygılarımla...
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.