Basketbolcularda Kondüsyon Antrenmanı

 Spor salonlarında pek çok basketbolcunun kondüsyon antrenmanı yaptığı görülür. Basketbolda kondüsyon antrenmanı sporcularda değişkenlik göstereceğinden hatalı çalışmalar basketbolculuk kariyerinde sorunlar yaratabilir.

Bu yazıda basketbolcularda kondüsyon antrenmanının nasıl yapılacağını konuşacağız. Basketbolcuların kondüsyon antrenmanlarını elbette uzman kişi yönetiminde almaları gerekir.

Basketbolda Kondüsyon

Baskebolda Kondüsyon Çalışmak

Genç basketbolcu adayının fiziksel gelişimi için yaşına uygun olan basketboldaki kondüsyon çalışmalarının yapılması çok önemlidir. Basketbolun başında olan genç basketbolcu adayı genelde kendi vücut ağırlığıyla basketboldaki kondüsyon antrenmanı yapması uygun olacaktır. 

Genç basketbolcu adayının kendi vücut ağırlığıyla yapacağı çalışmalar onları daha hızlı, daha yukarıya çıkaracaktır. Daha iyi yön değişiklikleri yapmasını sağlayacaktır.

Koşu antrenmanını genç basketbolcu adayının fiziksel durumu ve yaşına uygun olarak tasarlamak elbette basketboldaki kondüsyon antrenmanı için doğrusu olacaktır.

Basketbolda Kondüsyonun Genel Amaçları

Basketbolcularda kondüsyon antrenmanı için öncelikle onların aerobik dayanaklığını oluşturmak gerekir. Aerobik dayanıklığın temeli oluşmadan sonraki aşamaya geçilmemesi gerekir. Basketbolcularda kondüsyon antrenmanı programındaki aerobik temel kalp dayanıklığının artmasında önemli bir rol oynar. 

Aerobik kazanım gerçakeleştikten sonra sıradaki kazanım anerobik kazanımlardır. Anerobik kazanımlar basketolculardaki kondüsyon çalışmalarının büyük bir bölümünü oluşturur. Genç basketbolcu adayı artık basketbola özgü kondüsyon antrenmanlarını burada yapmaya başlar.

Basketboldaki Kondüsyon Antrenmanlarının Önemi

Basketbol oyununda iyi performans sergilenmesi için temel teknik becerilerin iyi yapılması gerekmektedir. Ancak kas yapısının bu teknikleri uygulayacak yeterliliğe sahip olabilmesi için fiziksel hazırlığın yeterli olması beklenir. Basketbolcularda kondüsyon antrenmanı bunlardan bir tanesidir.

Fiziksel gelişiminizin uygun bir seviyeye çıkması için konunun uzmanlarıyla antrenmanlar yapmanızı öneririm. Başlıca fiziksel hazırlığın ana konularıysa; kondüsyon, esneklik, denge, hız, çabukluk ve kuvvet olarak sıralayabiliriz.

İyi bir fiziksel hazırlık basketbol tekniklerini iyi öğrenmenizi sağlar. Fiziksel hazırlık olmadan teknik becerilerde ustalaşmaktan söz edemeyiz.

Genç basketbolcu adayının ön hazırlığının mükemmelleşmesi ümidiyle basketbolla kalın.
Paylaş:
spacer

2 yorum:

  1. Bende size çok katılıyorum ümit hocam

    YanıtlaSil
  2. Hocam futbolculara da kondisyon idmanı aynı şekilde mi düşüneceğiz. Feriköyün altyapısında oynuyorum

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.