Son Saniye Oyunları-15

 2023-24 euroleague basketbolunun 26. turunda Partizan evinde Bayern Münih'i ağırladı. Son 45 saniyede 4 sayıyla önde olan Partizan maçın bitimine 1,1 saniye kala 79-78 geride girdi. Son saniye oyunlarında galibiyet arayan Obradovic'in öğrencilerinin son saniyedeki ATO oyununu bu yazıda analiz edeceğiz.

Son Saniye Oyunları

Partizan-Bayern Münih

Play off noktasından play in'in son sırasını ilgilendiren müthiş bir basketbol maçı izledik. Euoroleague'nin 2023-24 sezonunda play off ve play in yarışları çok takımın içinde olduğu heyecanlı bir sezonunu geçiriyor. Partizan ve Bayren Münih için maçın önemi oldukça yüksekti. Basketbol maçı önemine yakışır bir şekilde son saniyeye kadar taşındı.

Partizan ve Bayern Münih'in oynadığı 26. turun bu müsabasında son saniye oyunlarını bir kere daha izledik. Bu basketbol maçında da basket izleyemedik. Son saniye oyunlarını analiz etmeden önce Partizan'ın son durumuna bakalım.

Partizan'ın Son Saniye Oyunlarından Önceki Durumu

G 35 P.Dozier Jr; 10 sayı, 5/10 iki sayılık atış, 0/2 üç sayılık atış, 0/1 serbest atış, 1 hücum ribaundu, 2 asist, 9 verimlilik.
P 50 B.Caboclo; 2 sayı, 1/2 iki sayılık atış, 0/2 üç sayılık atış, 3 hücum ribaundu, 3 verimlilik.
F 7 K.Punter; 22 sayı, 4/8 iki sayılık atış, 3/7 üç sayılık atış, 5/6 serbest atış, 1 hücum ribandu, 2 asist, 21 verimlilik.
F 2 Z.Leday; 5 sayı, 2/4 iki sayılık atış, 1/2 serbest atış, 1 hücum ribaundu, 1 asist, 7 verimlilik.
G 21 J.Nunnally; 10 sayı, 2/5 iki sayılık atış, 2/4 üç sayılık atış, 1 hücum ribaundu, 2 asist, 9 verimlilik.

Nefes kesen bu basketbol maçında Kevin Punter 22 sayıyla maçın lideri; %83,3 oranında serbest atış, 21 verimlilikle takımın liderliğini üstlendi. Bruno Caboclo'ysa 3 hücum ribaunduyla maçın lideriydi.

İstatistikler ışığında baktığımızda son topun kesinlikle Kevin Punter tarafından kullanılması beklenmektedir. Bakalım Partizan son saniye oyunlarında topu Kevin Punter'la mı kullanacak?

Son Saniye Oyunlarından Önceki Yerleşim

Son Saniye Oyunları

Son 1,1 saniyedeki sahaya yerleşime baktığımızda K.Punter (3), off screenden çıkarılıp şut atılacağı düşünülebilir. Ancak bu konumda pek çok oyuncuya basket attırmak mümkün olabilir. Bundan dolayı Bayern Münih son saniye oyunlarını savunmak için çok dikkatli olmalıdır.

Partizan'ın İlk Atağı

Son Saniye Oyunları

5 numara off screen yaparak 2 numaranın kanattan topu almasını sağlamaya çalıştı. Ancak bu esnada 3 numara da 5 numaraya back pick yaparak çember altı bir atış planlandı. 2 numaranın perdelemeyi kullanmasıyla 4 numara tepeye rotasyon yaptı. Basketbol sahasında oluşan yeni konumda Partizan'ın tam 3 ideal pas pozisyonu oluştu. Fakat pas gerçekleşmedi. Final oyunu aşağıdaki şekilde gerçekleşti.

Partizan'ın Son Saniye Oyunlarındaki Şutu

Son Saniye Oyunları

Down picki kullanan 5 numara çembere atak yapınca savunma switch yaptı. Bu esnada 3 numara dışara açılarak pası aldı. Şut atmak için savunmayla yeterince mesafe bulan 3 numaranın attığı şut basket olmadı. 

1 numara topu oyuna soktuktan hemen sonra basket cut yaptı. Muhtemelen alternatif bir plandı. Fakat bu plana gerek kalmadı. Ancak Kevin Punter'ın üç sayılık atışı çembere iki kere değdikten sonra sayı olmadı. Böylece Bayern Münih play off ve play in yarışında çok değerli bir galibiyet almış oldu.

Son Saniye Oyunlarının Görüntüsü


İsabetli son saniye oyunlarında görüşmek ümidiyle basketbolla kalın.
Paylaş:
spacer

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.