Altyapıda Şampiyon Basketbolcular | Ece

 Birlikte çalıştığım çok az kadın basketbolcu olmuştur. Birlikte çalıştığım kadın basketbolculardan şampiyon ruha sahip bir oyuncu var Ece. Bu yazıda Ece'yi anlatmak istiyorum.

Küçükyalı Gelişim spor kulübüyle dört sezon geçirdim. Kulübümde erkek takımı ağırlıklıydı. Ancak U16-18 karma kadın basketbol takımına da sahiptik. Takımda 8-10 kadın sporcumuz vardı. Bunlardan biri Ece'ydi. 

Belki oyuncu olarak değil ama teknik ekibin bir parçası olarak şampiyonluk ruhu yaşayan Ece günün hikayesini oluşturuyor.

Şampiyon Basketbolcu Ece

Ece Kimdir?

İstanbul DSİ spor kulübünde altyapı eğitimini aldıktan sonra yolu Küçükyalı Gelişim spor kulübüyle kesişen kadın basketbolcudur. Kadının gücünü göstermesi bakımında kulübünde önemli işler yapan şampiyon ruhlu oyuncu olarak benim hafızamda yerini başarıyla almıştır.

O dönemler Küçükyalı Gelişim U16 takımını 6-7 oyuncuyla kurabilirken 3-4 U18 oyuncusuyla maalesef takımını kuramıyordu. Bundan dolayı U16 ve U18 birleşerek büyük yaş grubunu da kurarak İstanbul Altyapı liglerinde yerini aldı.

Ece U18 takımında yer aldığından dolayı fiziksel ve teknik beceri olarak antrenmanlarda üst segmentte kaldığından dolayı, antrenmanlarının pek çoğunu U16 erkek takımıyla çalışarak devam etti.

Ece'yi şampiyon bir basketbolcu ruhu yapan da bu oldu. Erkeklere karşı savunma yaptı, hücumda onlara atak yaptı. Fiziksel dezavantajını kapatmak için oyun bilgisi gelişti. Topa yön verdi. Şutu yüzdesi arttı.

Ancak tüm bunları yapmasına rağmen U18 kadın takımının özellikle fiziksel olarak rakiplerinin altında kalmasından dolayı takımını bir türlü finallere taşıyamadı.

Ece'nin Basketbol Kariyeri

İstanbul DSİ Spor Kulübünde iyi bir altyapı eğitimi aldı. Ardından Küçükyalı Gelişim kadın basketbol takımıyla U16, U18 takımlarıyla altyapı serüvenini tamamladı. Küçükyalı Gelişim spor kulübünde oynarken erkekler U16 takımıyla antrenmanlara çıktı. Onun basketbol oyun bilgisini ve becerisini üst düzeye çıkaran da bu oldu.

Ece, altyapı dönemi bittikten sonra bir yıl U21 erkek takımımda asistan koçluk yaptı. Bence asistan koçluk yılında Ece basketbolun zirvesini gördü. Altyapı oyuncusunu A takıma yetiştirmek için teknik beceri eğitiminin ne denli önemli olduğunu kavradı.

Bugün U14 takımıyla çalışsa, oyuncularını teknik yönden zengin birer genç basketbolcu adayları olarak yetiştireceğine hiç şüphem olmaz. Neden mi? Küçükyalı Gelişim Ece'nin çalıştığı o seneki takımıyla 3 yaş küçük olmalarına rağmen İstanbul 3.sü olmak gibi muhteşem bir zafer kazandı. 

Ece'nin teknik ekipte bulunan takımı ligin en kısa ve play off çeyrek finalini bile göremez durumundayken Ece, kupa kazanarak şampiyon bir ruha erişti.

Asistan Koç Ece

Ece'nin erkek takımıyla antrenmanlara çıkması ona basketbol koçluğuna geçeceği yıllarda önemli bir vizyon kattı. Oyunu okuması ve karar alabilme yetisi üst noktalara kadar çıktı.

Asistan koç olarak takımımda hem bireysel eksikleri hem de taktik fırsatları gördü. Oluşan sorunları sadece görmekle yetinmedi. Ayrıca sorunlara çok makul çözümler de üretti. 

Ece'nin oyun bilgisindeki bu gelişim kupaya uzanan takımımın kilometre taşlarının döşenmesine yardım etti. Müsabakalarda Ece rakip takımın oyuncularını analiz etti. Buna göre takip edilebilecek stratejileri adım adım ve açık şekilde ifade etmesiyle takımın üzerinde güçlü bir asistan koç imajı yarattı.

U21 erkek takımı artık Ece'nin sözlerine önem veriyordu. Asistan koç olarak büyük bir saygıyı kazanması onu ilerde iyi bir koç yapacağının sinyallerini de verdi.

Ece Şimdi Ne Yapıyor?

Üniversitede Beden Eğitimi bölümü okuyor. Öğretmenlik bölümü yanında antrenörlük eğitimi bölümde ÇAP yapmaktadır. İki yıl sonra basketbol piyasasına C Kademe Antrenör olarak değer katmak için hazırlıklarını yapıyor.

Bu yıldan itibaren Ece basketbol bilgi ve görgüsünü arttırmak için büyük ustaların yanında stajyerlik pozisyonu bakmaktadır. Kanımca çok doğru bir yaklaşım. Büyük ustaların yanında olmak paha biçilmez oluyor.

Ece'nin benimle çalışması için buradan ona talip olduğumu bilmesini isterim. Umarım çalışacağı büyük ustalar onun basketbol oyun bilgisini ve görgüsünü daha üst seviyeye çıkarır.

Ece'yle çalıştığım için, onunla şampiyonluk ruhu yaşadığım için büyük bir onur duyuyorum. Ece'yle tekrar çalışmanın ümidiyle, altyapıdaki şampiyon genç basketbolcu adaylarına selam olsun.
Paylaş:
spacer

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.