Şişli KURAL İBEL'de!

 Okulum bünyesinde 2023 yılında kurulan spor kulübü Şişli KURAL SK; Türkiye Basketbol Federasyonu, İstanbul Büyük Erkekler Basketbol Ligi İBEL'de yer aldı.

2023 yılında kurulan okulum spor kulübü Şişli KURAL SK geçen yıl Petrol Ofisi Okul Spor Kulüpleri Liginde kadınlarda İstanbul 3.sü olurken, erkeklerdeyse İstanbul 6.lığına ulaştı.

Şişli KURAL SK

Şişli KURAL SK İBEL'de İlk Maçına Çıktı

4 Ekim 2021 tarihinde Ahmet Cömert Spor Salonunda 20:00'de başlayan maç Şişli derby'siydi. Şişli SK ve Şişli KURAL karşı karşıya geldi. 2024 yılında faaliyetlerini sürdüren ŞİŞLİ KURAL SK böylelikle tarihindeki ilk resmi müsabakasını oynadı.

Şişli KURAL SK, Gençlik Spor Bakanlığı bünyesinde Türkiye Basketbol Federasyonu İBEL'de yer alarak alarak kulüp tarihinin ilk maçına çıktı.

Şişli derby'sini 84-54 kaybettik. Kulüp başkanı olarak kulübümün ilk resmi maçında oyuncu olarak basketbol parkelerine yeniden adım atmış oldum. Önümüzdeki dönemde Şişli KURAL SK'nın altyapısını kadın ve erkek takımlarıyla oluşturmak ilk hedefimiz arasında yer almaktadır.

İlk Maçta Neler Oldu?

Şişli KURAL SK; İBEL'de C grubundaki 6 takımdan biridir.  C grubu aşağıdaki takımlardan oluşmaktadır.

İstanbul ALFA
Şişli SK
Çatalca Belediyesi
Yugos Basket
Şişli KURAL SK
Kurtköy Akademi

İlk maçını Şişli SK ile oynayan Şişli KURAL SK'nın amacı ilk 3 sırada yer alarak final grubunda yer almaktır. 

Şişli SK müsabakasının ilk 15 dakikası başa baş bir mücadeleyle geçti. Ancak devrenin son 5 dakikasında Şişli SK etkili savunmalara yaparak hızlı hücumlardan peş peşe basketler buldu. Hızlı hücumlarının yanında birkaç dış şut isabetiyle oyununu süsleyen Şişli SK devreyi 48-25 önde kapattı.

İkinci yarıya etkili başlayan Şişli KURAL SK, oyunda rakibine ortak oldu. Oyunun son 5 dakikasında Şişli KURAL SK, skoru 52-42'ye getirdi. Ancak yine ilk devredeki gibi son 5 dakikada oyuna ağırlığını koyan Şişli SK; Şişli derby'sinde kulübüm Şişli KURAL SK'yı 84-54 mağlup etmeyi başardı.

Sportmence oynanan müsabakada rakibimiz Şişli SK'yı tebrik ederim.

KURAL Oyuncuları

Maçtan Görünüm

Sportmence yarışan her iki takım sahaya oyunlarını yansıtmaya çalıştı. Şişli SK'nın oyunun genelinde üstün bir basketbol oynaması onlara haklı galibiyeti de getirdi.

Kulübüm Şişli KURAL SK'nın ilk resmi müsabakası olması itibariyle heyecan ve dağınıklık hakimdi. Ancak yine de iyi basketbol oynadıkları için kulübüm oyuncularını kutlarım. 

Müsabakada istatistiki verilerimiz şu şekilde oluştur.

1. çeyrek 23-14
2. çeyrek 25-11
3. çeyrek 18-20
4. çeyrek 18-9

Şişli KURAL SK, maç boyunca 20 kere serbest atış çizgisine gitti. Bunlardan sadece 7 kere isabet bulabildi.

Kulübümün ilk resmi maçında oyuncu olarak sahaya çıkmak benim için gurur vericiydi. Müsabakada 2 dakika 40 saniye süre aldım ve 1 faulle maçı tamamladım.

Esas oyuncu olarak sahada yer alan arkadaşlarıma destek verdiysem ne mutlu bana! Umarım tribünlerde Şişli KURAL SK'nın nice zaferlerini izleyeceğim.

Teşekkürler Şişli KURAL SK'nın ilk oyuncuları; Eren, Tuncay, Burak, Güney, Ruhi, Baran, Onur.
Paylaş:
spacer

3 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.