Son Saniye Oyunları-12

Euroleague 2023-24 sezonu 19. turunda Valencia evinde Panatinaikos'u konuk etti. Maçın bitimine 1,9 saniye kala 81-82 geride olan Valencia'nın son saniye oyunlarını bakacağız.

Son Saniye Oyunları

Valencia'nın Son Saniye Oyunları

İyi bir sezon geçiren Valencia, sezonun formda ekibi Panatinaikos'la evinde karşılaştı. 1,9 saniye kala molada gerekli hazırlıklarını yapan Valencia seyircisini evine götürmek için kurguladığı son saniye oyunları planlarını analiz etmeden önce basketbol sahasındaki son beşin istatistiki verileri şöyledi:

G 16 S. Jovic; 5 sayı, 1/2 ikilik, 1/1 üçlük, 3 verimlilik.
G 7 C. Jones; 10 sayı, 3/7 ikilik, 0/1 üçlük, 4/6 serbest atış, 4 asist, 13 verimlilik.
F 37 S. Ojeleye; 13 sayı, 4/8 ikilik, 1/2 üçlük, 2/2 serbest atış, 4 hücum ribaundu, 17 verimlilik.
P 32 B. Davies; 10 sayı, 5/7 ikilik, 0/3 üçlük, 1 hücum ribaundu, 1 asist, 7 verimlilik.
F 5 J. Anderson; 4 sayı, 2/3 ikilik, 0/2 üçlük, 2 asist, 5 verimlilik.

İstatistiki verilere baktığımızda Valencia üç sayı atışı gerisinde iyi bir günde olmadığı görülüyor. Buna karışın Ojeleye, Davies ve Jones'un iki sayılık atış bölgesinde etkili olduğu söylenebilir. Maçın 1,9 saniye kala ve 1 sayı gerideyken çembere yakın bir atışın bulunması pekala mümkün görünmektedir.

Son Saniye Oyunlarından Önce Valencia'nın Durumu

Son saniye oyunları basketbolda oldukça heyecan yaratan konumlar oluşturmaktadır. Valencia bugün ya basket bulup taraftarlarını evine mutlu yollayacak, ya da içerde yenilmenin üzüntüsünü yaşayacak. Valencia basketbol takımı aşağıdaki gibi bir konumla basketbol sahasına döndü.

Son Saniye Oyunları

Valencia yukardaki gibi basketbol sahasına yerleşti. Yerleşim düzenine bakıldığında; tüm oyuncular son atışı kullanabilir. Ancak en bekleneni Anderson ya da Ojeleye'nin son topu kullanması gibi durmaktadır.

Vancia'nın Son Saniye Oyunlarındaki İlk Atağı

Son Saniye Oyunları

Valencia screen kullanmadan eş zamanlı iki curl kat yaptı. 4 numara ve 3 numarayla ters yönde eş zamanlı atak başladı. 4 numaraya pota altı şut fırsatı sunarken, 3 numaraya yayın gerisinden üç sayılık basket fırsatı sunuldu. Bu Valencia'nın A ve B planıydı.

2 numaranın tepeye açılıp top istemesiyse C planıydı. 5 numaranın öylece orada durması savunmanın kafa karışıklığına yol açmak için kullanılan bir aldatma olduğu kanısındayım. 

Valencia'ın Son Saniye Oyunlarının Finali

Son Saniye Oyunları

Valencia'nın son saniye oyunlarında basketbol sahasına diziliminden kimin basket atacağı oldukça belirsizdi. Nitekim son saniye oyunlarında aynen böyle oldu. Ancak topu kenardan oyuna sokan 1 numara pası kuvvetli taraftaki köşeye gelen 3 numaraya atmayı tercih etti.

Köşeden atılan şutu 3 numara kaçırınca Valencia seyircisini mutsuz evine göndermiş oldu.

Valencia'nın Son Saniye Oyunlarını İzleyim


Son saniye oyunlarında 2023-24 sezonunun 19. turu geride kaldığında sadece bir tane isabetli son saniye oyunu izleyebildik. Sonraki turlarda isabetli son saniye oyunlarını izlemek ümidiyle, basketbolla kalın.
Paylaş:
spacer

1 yorum:

  1. Basketbol ile ilgili tüm bilgileriniz için teşekkür ederim…

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.